Cum poţi lua fonduri europene de până la 1 milion de Euro: exemplul unui beneficiar de succes

Antreprenorii care vor să obțină fonduri europene nerambursabile între 200.000 și 1 milion de euro au ultima ocazie în această toamnă, când este așteptat un ultim apel pe POR 2.2, o linie de finanțare pentru investiții în dezvoltarea firmelor mici și mijlocii. Goodwill Consulting îți explică ce firme pot depune proiecte, ce condiții trebuie să îndeplinească și prezintă un exemplu de succes pe un proiect POR 2.2 aprobat la un apel precedent.

Într-un interviu recent pentru Startupcafe.ro, secretarul de stat din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Mihaela Toader anunța că Măsura 2.2 din POR 2018  se va redeschide în următoarele săptămâni.

Programul Operaţional Regional 2.2 – sau mai pe scurt POR 2.2, cum îl numim noi consultanții -, este cea mai importantă sursă de finanţare nerambursabilă din fonduri europene pentru întreprinderi mici şi mijlocii. Este o linie de finanţare în primul rând accesibilă, în al doilea rând care oferă un ajutor enorm pentru realizarea de investiţii masive, în întreprinderile mici şi mijlocii din România. Este ultima oportunitate de a realiza investiţii, cu ajutor extern, până în anul 2021. Deci, în actualul cadru, exerciţiul financiar 2014-2020, nu o să mai existe niciun alt apel dedicat IMM-urilor”, atenționează Nagy-Imecs Péter, director operațional Goodwill Consulting, firmă specializată în consultanță pentru fonduri europene destinate întreprinderilor mici și mijlocii.

Articol preluat de pe startupcafe.ro