Microsoft, in asteptarea aprobarii pentru cumpararea GitHub

Tranzactia de 7.5 miliarde $ prin care Microsoft doreste sa cumpere GitHub asteapta aprobarea Comisiei Europene. Gigantul software american Microsoft este hotarat sa castige aprobarea … Microsoft a anuntat tranzactia in iunie si este cea mai mare achizitie de cand a cumparat LinkedIn in 2016 pentru 26 miliarde de $. Cumpararea GitHub are ca scop marirea cloud-ului gigantului software pe partea de afaceri IT si de a deveni o competitie serioasa pentru Amazon, liderul actual al pietei.

 

GitHub este in momentul de fata cel mai mare code host, platforma sa fiind folosita de mai mult de 28 de milioane de dezvoltatori. Dupa terminarea tranzactiei, acesta va deveni o parte a Microsoft Intelligent Cloud.

Utilizatorii platformei sunt ingrijorati ca, odata terminata tranzactia, GitHub va promova produsele Microsoft in defavoarea celorlalti producatori. Satya Nadella, directorul executiv Microsoft, a incercat sa ii linisteasca afirmand ca GitHub va continua sa colaboreze cu toate cloud-urile publice. Comisia Europeana si Microsoft au refuzat comentariile pe tema aceasta. Se asteapta raspunsul Comisiei Europene pe data de 19 octombrie 2018 transmite Agentia Reuters.